fredag 22. oktober 2010

Urettferdig!

Jeg bobler ofte over, av entusiasme - Og maser om alt jeg ikke rekker.. Men, jeg har jo ikke dårlig tid; Tror jeg!? Jeg nevner ofte at, jeg har lyst å blogge mer - Men, jeg skal innrømme at jeg har mest overskudd til å blogge på gode dager - Når jeg har masse gode nyheter!

Jeg har malt nye bilder:VEIEN..
I dag var jeg i begravelse. Det er den 3.dje begravelsen jeg deltar i dette året..
Først var det Haakon, en barndomsvenn som døde i helikopterulykken utenfor Horten  i februar.  (http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=279222353653). En ung og flott gutt, med livet foran seg - som døde uten forvarsel..


Så var det min kjære onkel Erik, min mors storebror, som døde for et par måneder siden. Han ble syk for ca to år siden, han fikk en sykdom som gikk utover personlighet, forstand og ikke minst fysikk. En intelligent lektor (og snill onkel/grandonkel) ble tilbakesatt, og da onkelen min døde etterlot han seg mange spørsmålstegn. Jeg går ikke inn på disse nå, men vil poengtere at begravelsen hans var den vakreste jeg har opplevd. Han hadde ingen Gudstro, og begravelsen var Humanetisk. Det var en verdig og fin avskjed!

I dag..
I mars var jeg i bryllup. Det var Thomas (min mann) sin fetter som giftet seg. Han fant (ett år tidligere) kvinnen i sitt liv - Ida. 3 måneder etter at de møttes fikk hun kreftdiagnose, og hun ble friskmeldt noen måneder etter.. De bestemte seg for å gifte seg, og bare et par uker før bryllupet fikk hun tilbakefall - Og kreften var et faktum. IGJEN!
Bryllupet til Ida og Frode var så vakkert, og jeg har stadig referert til den mest personlige talen jeg har hørt til en kvinne - Noen gang. Disse to hadde funnet Kjærligheten, den som mange leter etter...
Ida har skrevet blogg, så jeg forteller ikke så mye her - Dere kan lese hva hun har skrevet her:
http://ida-veien.blogspot.com/

I morgen kommer det en artikkel i VG om Ida og hennes VEI til å bli frisk.. Hun jobbet hardere enn man kan tenke seg, hun klarte det - Men vant ikke, dessverre!Vi var i begravelse i dag, det var sterkt!
En ung kvinne, med hele livet foran seg - Med drømmemannen, Frode.
Det var fullt i Bragernes Kirke, både av mennesker og blomster.. Og livet er så urettferdig!
Hvofor plukker Gud roser? Jeg kan ikke noe for det, men i takt med at jeg blir eldre - Så mister jeg min Gudetro. Hvorfor skal jeg tro på noe høyere enn meg selv, når jeg vet at kraften finnes i MEG? Vi skal alle samme vei, vi er vår egen lykkes smed - Og bør drite i småting som forstyrrer gleden.. Gleden av å være i livet.. mens vi har det!

Elinklem

4 kommentarer:

 1. Hei Elin, jeg har fulgt med på bloggen til Ida etter at jeg fant den på din side en stund tilbake.. Når jeg så hun hadde gått bort ble jeg så uendelig trist! Livet kan være så utrolig urettferdig. Man Må virkelig passe på å utnytte dagene for det de er verdt. Har akkuratt lest repotasjen i vg og får klump i halsen. Nå skal jeg vekke lillegutt og ta med meg meg mann og barn og ut bare nyte resten av denne dagen og være glad for alt jeg har i livet mitt. Klem Gro Z

  SvarSlett
 2. Håper du hadde en GLAD dag!

  Sterk historie Ida&Frode har, og den har berørt mange. Hun har oppnådd det hun ønsket - Å sette fokus på dette, bare så ufattelig trist at hun ikke fikk sett artikkelen, og responsen på den, selv.

  Vi skal være glad for hver dag som går, og tenke at det er lov å klage over småting.. For vi må jo ofte ha det litt gruffent for å kjenne de ordentlig gode dagene. Men, ha i bakhodet at de små gruffetingene er forbigående!

  ElinKlem

  SvarSlett
 3. Å kjære vene Elin! Dette var sterkt å lese. Jeg visste ikke at du hadde blogg... Ser at dette er 2 år siden, så du blogger vel ikke så ofte;) Igjen en bekreftelse på at mitt valg har vært riktig, vi lever i dag!! Tusen takk for hyggelige varme ord på bloggen min!

  God klem
  //Beate :)

  SvarSlett
 4. flott blogg, liker denne bloggen, men mye rat folk legger ut no offence

  du skulle hatt slik mal som her tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at det er enklere å bruke chrome nettleser

  SvarSlett